Today.ua

Генпрокуратура викликає Гонтареву на допит: колишню голову НБУ підозрюють у привласненні і розтраті майна

Генеральна прокуратура викликає на допит колишню голову Національного банку України Валерію Гонтареву. Відповідна повістка опублікована на сайті ГПУ.

Зазначається, що Валерії Гонтаревій необхідно з’явитися в понеділок, 12 серпня, о 13.13 до старшого групи прокурорів у кримінальному провадженні Костянтина Кулика на вулицю Різницьку, 13/15 для допиту в якості підозрюваної у кримінальній справі, яку було порушено 31 січня 2013 року за ч. 2 ст. 256 (сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності) та ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України та участі в інших процесуальних та слідчих діях.

Нагадаємо, раніше колишній очільник Адміністрації президента за часів Януковича Андрій Портнов заявив, що екс-главу НБУ Валерію Гонтареву можуть незабаром оголосити в розшук за виведення коштів з “Укроборонпрому”. За його прогнозами, її чекають дві повістки на допит, у разі нез’явлення – звернення до суду, розшук та початок процедури екстрадиції з Великобританії, що займе близько трьох тижнів. За словами Портнова, на всіх документах, причетних до корупційних схем, стояв підпис Гонтарєвої.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ