Today.ua

Газ для українців став дешевшим майже на тисячу гривень

Державна компанія НАК "Нафтогаз України" переглянула визначену ним раніше ціну газу на червень, знизивши її на 919 гривень. Таким чином, роздрібна ціна блакитного палива для побутових споживачів в червні становить 7 631 грн за тис. куб. м. замість 8 550 грн за тис. куб. м. Про це повідомляє прес-служба Кабміну.

Окрім того, "Нафтогаз" заявив, що у липні для промисловості продаватиме паливо за ціною, що є на 12,7-13,5% меншою, у порівнянні з цінами на червень. Це означає, що українці сплачуватимуть за спожитий у липні газ ще менше, ніж у червні.

"Газ для людей, згідно з урядовою постановою, цього місяця коштує 5554 гривні за тисячу кубічних метрів без ПДВ. У липні газ має бути ще дешевшим - орієнтовно на 200-300 гривень", - заявив віце-прем'єр-міністр України Володимир Кістіон.

Як повідомляв Today.ua, прем’єр-міністр Володимир Гройсман запропонував опрацювати можливості введення граничної ціни на тепло і гарячу воду вже з наступного опалювального сезону, що змусить ціни привести до обґрунтованого рівня і зменшити тарифи на 15-20%.

Раніше Гройсман ініціював створення міжвідомчої робочої групи з метою перевірки процесу ціноутворення на газ з боку НАК “Нафтогаз України” і забов’язав “Нафтогаз” не підвищувати ціни на газ для населення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ