Today.ua

Французька опозиція звинуватила Макрона у зневазі до народу

Французькі опозиціонери звинуватили Президента Франції Еммануеля Макрона у зневазі до народу після того, як він заявив, що «галли» не піддаються реформам

Про це повідомляє BBC.

«Під час візиту до Данії пан Макрон заявив, що його спробам реформувати трудове законодавство перешкоджали, оскільки французи не є такими відкритими для реформ, як «данці-лютерани»», - зазначається у повідомленні.

Пізніше Президент заявив, що його коментар треба сприймати з гумором.

BBC зауважило, що виступ Макрона у Данії був не першим випадком, коли він використав іноземний візит, аби показати те, як він бачить опір реформам.

У минулому році, під час візиту до Румунії, він сказав, що Франція «не є країною, яка реформується» і додав: «Багато хто намагався і зазнав невдачі, оскільки французи ненавидять реформи».

Під час перебування у Данії Макрон висловив своє захоплення данською моделлю балансу гарантій зайнятості та гнучкості ринку праці.

«Те, що тут стало можливим, пов'язано з культурою. Це народ, відмічений своєю історією. Цей лютеранський народ, який пережив перетворення в ці останні роки, - це не галли, які не піддаються змінам», - сказав він.

Нагадаємо, що Президент Франції вважає, що Росія має брати участь в обговоренні євробезпеки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ