Today.ua

Фахівці з догляду за волоссям розповіли, кому не можна двічі намилювати волосся під час миття голови

Часто можна почути рекомендацію, що волосся під час миття голови потрібно намилювати два рази. Але чи так це насправді, і чим загрожує?

Британські експерти - дерматолог Міа Джин Гао та експерт з догляду за волоссям Шу Лянь Ченг в інтерв'ю Huffington Post розповіли всю правду про те, як правильно мити голову.

Виявляється, не всім є необхідність намилювати голову двічі під час миття. Щобільше, це може призвести до серйозної проблеми.

На думку доктора Гао, шкіра голови - одна з жирних областей людського тіла, і при неналежному догляді мікрофлора може порушитися і, як результат, розростеться грибок.

Насамперед часто мити голову не рекомендується, адже через агресивність шампуню зі шкіри голови вимивається весь природний жир, через що починається алергічна реакція, і як результат себорея, дерматит тощо.

Частіше, ніж іншим, волосся слід мити людям, які працюють у "брудних" умовах, де багато пилу, потерті і так далі, тим, хто користується укладальними засобами та займається спортом. У такому разі перше намилювання голови розм'якшить бруд, а друге змиє його разом із зайвим жиром.

А ось для інших, часте миття та ще й з подвійним намилюванням призведе до того, що шкіра голови позбудеться всіх корисних олій. Це також призведе до знебарвлення волосся, сухості коренів і шкіри голови або навпаки зайвої жирності, лущення, кінчикам, що січуться.

"Головне завдання в тому, щоб зберегти корисні масла на шкірі голови. Надмірне миття може занадто сильно їх висушити і привести до нових проблем. Набагато краще один раз помити голову якісним шампунем, ніж кілька разів неякісним, - каже професор Гао. - Це стосується миття будь-якої частини вашої шкіри. Наприклад, коли ви занадто часто миєте руки, у вас виникає екзема, тому що ви порушуєте бар'єр, викликаючи сухість, подразнення та почервоніння"

За словами британського експерта, волосся бажано мити не частіше двох-трьох разів на тиждень. Якщо голова жирніє частіше, то поміняти шампунь і при щоденному митті не намилювати волосся двічі.

Нагадаємо, названо причину, чому жінкам небезпечно спати без одягу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ