Today.ua

Евакуація українців з Китаю відбулась: як зустрічають громадян і куди їх відвезуть

Сьогодні, 20 лютого, в Україну прибув літак з евакуйованими з Китаю громадянами нашої держави. Про це повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ України.

За даними МВС, українців доправлять на обсервацію у медцентр Нацгвардії "Нові Санжари" на Полтавщині.

Перевезення евакуйованих буде здійснюватись за допомогою спеціального транспорту ДСНС України у супроводі та під охороною поліції.

В медцентрі люди упродовж 14 днів перебуватимуть в обсервації "із забезпеченням суворого режиму санітарного-епідеміологічного контролю та безпеки".

Як запевняють в МВС, "усі протиправні спроби перешкоджання розміщенню евакуйованих" на цьому об’єкті або порушення режиму їхньої обсервації "будуть припинені Нацполіцією та Нацгвардією відповідно до вимог закону та рішення урядового штабу".

Також у відомстві наголосили, що жодної загрози здоров’ю громадян немає, і закликали українців не піддаватися на провокації та не йти на порушення закону.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський у зв'язку із випадками перекриття дорог через евакуацію громадян з Китаю заявив, що особисто відвезе громадян в особняки політиків в Конча-Заспі, якщо вони продовжать "підбурювати людей".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ