Today.ua

Lifecell та Ericsson запускають в Україні 5G

Оператор мобільного зв'язку Lifecell разом з компанією Ericsson Україна розгорнули демосегмент мережі 5G по Україні і представили можливості інтернету п'ятого покоління в рамках Шведсько-українського бізнес-форуму (SUBF 2019), який пройшов у Києві. Під час відкритого тестування було продемонстровано пікову пропускну здатність завантаження даних в 25,6 Гбіт /с в діапазоні ультрависоких частот 28 ГГц.

На форумі було представлено роботу демомережі з використанням технологій Beamforming і Beamtracking, MIMO Massive, а також Multi-User, що розрахована на багато користувачів.

"Сьогодні разом з нашим ключовим партнером в Україні - Діджитал-оператором Lifecell - ми раді продемонструвати унікальні можливості сучасної телекомунікаційної технології - 5G", - оголосив Ярослав Ніцак, CEO Ericsson Україна.

Він зазначив, що нещодавно в США, Південній Кореї і Швейцарії були запущені перші комерційні мережі 5G на обладнанні Ericsson. В Україні ж наразі основна увага приділяється подальшому збільшенню ємності і розширення покриття 4G.

"Зараз ми хочемо продемонструвати, що Ericsson і lifecell вже мають необхідні технології і компетенції для майбутнього розгортання 5G, коли український ринок і телекомунікаційні екосистеми будуть готові до переходу на наступний технологічний рівень", - зазначив Ніцак.

Організатори заходу назвали основні регуляторні та економічні чинники, від яких залежить успішне розгортання 5G в Україні. Зокрема, це наявність прозорої державної стратегії розвитку 5G, яка буде враховувати позиції операторів, бізнесу і ринкові потреби, наявність комплексної концепції виділення і ліцензування частот під запуск і розвиток 5G, готовність споживачів і ринку, включаючи наявність доступних за ціною пристроїв, що підтримують нову технологію. Також має бути забезпечена технічна готовність мобільних мереж, наявність відповідного обладнання та програмного забезпечення для розгортання зв'язку п'ятого покоління.

Нагадаємо, Петро Порошенко підписав указ про впровадження 5G в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ