Today.ua

Електромобілі в Україні отримають зелені номери

У зв'язку із збільшенням кількості електромобілів в Україні, Верховна Рада прийняла закон, який вводить спеціальні зелені номерні знаки для електрокарів, а також дорожні знаки для зарядки електромобілів та місць паркування. За прийняття закону проголосували 233 народних депутата. Прийняття цього закону забезпечить захист прав водіїв електрокарів і спростить доступ до зарядних станцій електромобілів.

Згідно з аналітичною запискою, важливою проблемою, яка перешкоджає розвитку ринку електромобілів в Україні, є проблема обладнання місць і місць для зарядки електромобілів.

Україна, враховуючи активну популяризацію такого транспорту серед вітчизняних автомобілістів, планує до 2030 року оснастити всі машиномісця на стоянках електрозарядками.

Зазначимо, що спеціальні зелені номери для електромобілів вже використовуються в Німеччині, Австрії, Норвегії, Угорщині, Китаї, Великобританії, Латвії, Індії та інших країнах.

Нагадаємо, на сайті Tesla для європейського регіону тепер можна офіційно купити електромобілі покупцям з України. Країна потрапила в розділ «Other Europe» разом з Туреччиною, Румунією та іншими державами. Забрати автомобіль потрібно буде з Нідерландів із заявленим пакетом документів, що компанія не бере на себе зобов'язань щодо доставки до покупця. Для замовлення необхідно заповнити спеціальну форму та платіжну інформацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ