Експерти повідомили, яка єдина страва подешевшала в Україні

177
Експерти повідомили, яка єдина страва подешевшала в Україні - today.ua

Омлет – це практично єдина страва українців, яка подешевшала у минулому році. Про це у своєму Фейсбук повідомив голова Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

За його словами, фахівці Асоціації рахувала вартість багатьох страв, але їх вартість лише зростала у 2019 році. Але все ж таки знайшлося їство, яке стало коштувати дешевше. Виявилося, що омлет став доступнішим українцям на на 1 грн за рік або ж на 4%. У січні 2018 року він обходився в 24,2 грн, а сьогодні його можна приготувати за 23,2 грн.

“Починаємо готувати та беремо 6 курячих яєць, 180 мл молока, 20 грам вершкового масла та три щіпки солі. Яйця змішати виделкою з молоком і щіпкою солі. Форму або сковороду добре змастити вершковим маслом і вилити яєчну суміш. Випікати в духовці або на сковороді 15-20 хвилин до легкої рум’яної скоринки”, поділився рецептом омлету Олексій Дорошенко.

Молоко – 180 мл. У 2018 р – 4 грн, у 2019 р – 4,3 грн. Зростання вартості на 9%.
Яйця курячі – 6 шт. Січень 2018 р – 16,7 грн, початок цього року – 14,9 грн. Подешевшали на 11%.
Масло вершкове – 20 г. Початок 2018 р – 3,6 грн, січень 2019 р – 4 грн. Купуємо на 11% дорожче.

Але загалом увесь цей набір продуктів вийде дешевше, ніж у 2018 році.

Окрім того, додав експерт, минулого року подешевшали також цукор з яблуками, з яких можна приготувати смачний сидр. “Але це не страва, а напій”, – резюмував Олексій Дорошенко.

Нагадаємо, за рік млинці, які зазвичай готують до свята Масляни, встигли подорожчати на 7%, або ж майже на 5 гривень.

загрузка...