Today.ua

Екс-заступник голови СБУ Семочко вимагає повернути йому посаду

Колишній заступник керівника Служби зовнішньої розвідки Сергій Семочко подав позов до суду, яким вимагає скасувати указ Петра Порошенка про його звільнення. За словами адвоката екс-чиновника Юрія Безуєвського, Семочко вважає указ незаконним і хоче повернути собі посаду.

Відповідачем у справі буде вже новий президент Володимир Зеленський. Позов розглядатиме Касаційний адміністративний суд, де вже визначений склад колегії.

Сергія Семочко було звільнено з займаної посади заступника керівника Служби зовнішньої розвідки 12 квітня.

У період з 2015 по 2017 роки Семочко очолював Головне управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ. У 2017-2018 роках був главою Головного управління СБУ у Києві та області. Після звільнення президентом керівника СЗР міг бути призначений на посаду голови служби.

Нагадаємо, програма "Наші гроші" оприлюднила сюжет про першого заступника Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка, в якому йдеться про те, що його сім’я  володіє будинками під Києвом загальною вартістю 8 мільйонів доларів, а його найближчі родичі мають російські паспорти. Аналіз доходів родини Семочка за останні вісім років показує, що в них не мало б вистачити коштів й на один з будинків.

Today.ua повідомляв, що Національне антикорупційне бюро України порушило кримінальну справу за статтею 368 ч. 2 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) стосовно Сергія Семочка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ