Today.ua

Екс-губернатор Луганщини став заступником секретаря РНБО: нове призначення Зеленського

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про призначення заступником секретаря Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олексія Данілова, який раніше очолював Луганську обласну державну адміністрацію. Указ був оприлюднений 23 липня. Про це повідомили у прес-службі Офісу президента.

"Призначити Данілова Олексія Мячеславовича заступником Секретаря Ради національної безпеки і оборони України", - йдеться в указі глави держави №551/2019.

Зазначимо, Олексій Данилов - народний депутат Верховної Ради 5-го скликання (з травня 2006 по листопад 2007 року). Був народним депутатом України 5-го скликання від Блоку Юлії Тимошенко; заступник директора Європейського інституту інтеграції та розвитку; екс-губернатор Луганщини.

Нагадаємо, Володимир Зеленський розглядає кандидатом на посаду нового Генпрокурора заступника голови Офісу президента Руслана Рябошапку. Посада віце-спікера у Верховній Раді нового скликання, на думку президента, має дістатися представнику від опозиції. А спікером скоріше за все стане Дмитро Разумков.

Раніше повідомлялося, що на місце виконуючого обов’язки керівника Державної фіскальної служби України Олександра Власова призначили Дениса Гутенка.

Також Today.ua повідомляв, що Володимир Зеленський видав розпорядження про звільнення з посад сімох голів районних державних адміністрацій. Звільнення чиновників пояснено стандартним формулюванням щодо "закінченням терміну повноважень попереднього президента України".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ