Today.ua

Єфремову доведеться відсидіти весь визначений термін: рідні загиблого водія не пішли на мирову

Акторові Михайлу Єфремову, схоже, доведеться відсидіти за ДТП зі смертельним наслідком, що сталася з його вини, весь визначений термін. Рідні загиблого водія Сергія Захарова відмовилися від грошей, запропонованих актором.

Нагадаємо, летальна ДТП сталася з вини актора увечері 8 червня в центрі Москви. Джип Єфремова не вписався у поворот і на повній швидкості вилетів на зустрічну смугу руху, врізавшись у зустрічний фургон, який розвозив замовникам їжу. При цьому кабіну автомобіля зім'яло, немов картонну коробку, а його водій, 57-річний Сергій Захаров, одержав смертельні травми.

Захарова вже поховали. За всі ці дні сім'я загиблого водія не отримала ані слова вибачень від актора і жодної пропозиції щодо матеріальної допомоги. Ховали загиблого за рахунок рідні. І лише через чотири дні Михайло Єфремов опублікував у Мережі відео з вибаченнями і пропозицією матеріальної допомоги потерпілим.

Однак рідні Сергія Захарова відмовилися прийняти допомогу, вважаючи її надто запізнілою. Про це повідомив адвокат сім'ї загиблого Олександр Добровінський. Правозахисник каже, що зв'язався з братом загиблого Валерієм Захаровим та його дружиною відразу після виходу ролика. Проте вони вважають вибачення актора запізнілими.

"Представники родини мають намір йти до кінця, домагаючись справедливого рішення суду. Таким чином, вибачення родиною де-факто не прийняті", - говорить адвокат.

При цьому рідні Захарова додали: якщо Єфремов хоче зробити якийсь особистий внесок у справу боротьби з пияцтвом за кермом, то вони, звичайно, не можуть йому в цьому перешкоджати. Однак ні на яку мирову угоду з ним вони йти не мають наміру.

"Про мирне врегулювання говорити надто пізно і грошову компенсацію, про яку йшлося в ролику, ми не приймемо", - сказав Валерій Захаров.

При цьому, як говорять юристи, якби сім'я загиблого прийняла вибачення актора і взяла б у нього гроші, це могло б істотно пом'якшити йому покарання. Суд зобов'язаний приймати до уваги такі обставини, які свідчать на користь каяття злочинця.

За словами юриста Антона Малікова, у такому разі строк покарання не повинен перевищувати двох третин максимального строку, передбаченого законом. Тобто, якщо за статтею Єфремова йому "світить" максимальний термін тривалістю у 12 років, то в разі укладення мирової угоди з потерпілими йому вже не могли би дати більше 8 років.

Проте на сьогодні обставини складаються так, що Єфремову доведеться сидіти, скільки вирішить суд.

До речі, у Михайла Єфремова погана спадковість. Його батько, народний артист СРСР Олег Єфремов, теж у молодості полюбляв випити і не раз в п'яному угарі бив машини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ