Today.ua

Динаміка смертності зростає, кількість хворих збільшилася: оновлена статистика МОЗ по коронавірусу на 28 квітня

Коронавірус охопив вже 3 млн осіб по всьому світу. Станом на 28 квітня, в Україні зафіксовано 9 410 випадків зараження COVID-19. За останню добу кількість інфікованих, у порівнянні з попереднім днем, знову зросла - 401 людина. Про це свідчить оновлена статистика МОЗ.

Відзначається, що кількість летальних випадків від коронавіруса в країні зросла до 239. За останню добу померли 18 людей. При цьому, міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що піку захворюваності в Україні можна уникнути, якщо будуть дотримані всі карантинні заходи. Вже з 12 травня, якщо кількість хворих коронавірусом  почне стрімко падати, уряд поступово почне реалізовувати план виходу з карантину.

На сьогоднішній день найбільше інфікованих залишається в Києві (1298 випадків), Чернівецькій (1429 випадків), Івано-Франківській (783 випадки) та Тернопільській областях (664 випадки).

Далі рейтинг областей виглядає таким чином:

Кількість інфікованих коронавірусом в світі досягло 3 млн осіб. Лідером за кількістю заражень і смертей від СOVID-19 залишаються США, де за минулу добу від коронавіруса померло 1384 людини. У Великобританії зафіксовано найменший показник смертності за останній місяць - 413 смертей за добу. За словами уряду, країна досягла піку епідемії. У Франції також зафіксовано найнижчий показник летальних випадків від коронавіруса за минулі 5 тижнів - 437. При цьому стрімко зростає кількість інфікованих в Росії і Туреччини.

Нагадаємо, карантин в Україні через епідемію коронавіруса уряд продовжив до 11 травня. Карантин планується знімати поступово, у 5 етапів. Мається на увазі, що до 20 червня в країні вже запрацює весь транспорт, торгові центри, кінотеатри, навчальні заклади та інші об'єкти інфраструктури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ