Today.ua

“Два дні - одна людина“: Зеленський пояснив, чому “поспішає“ з питанням Донбасу

Президент України Володимир Зеленський пояснив, чому він "поспішає" з вирішенням конфлікту на Донбасі та організацією зустрічі в "нормандському форматі". Свою позицію з цього приводу він озвучив сьогодні, 8 жовтня, під час пресмарафону в Києві.

За словами глави держави, щоб закінчити війну на Донбасі, потрібно проводити зустрічі.

"Зустрічатися ми з вами можемо у двох форматах: нормандський формат і зустріч пряма, моя, з президентом Росії. Про цю зустріч, пряму, ніхто не говорить, тому що всі проти", - зазначив Зеленський.

При цьому він не зміг відповісти на питання журналістки, чи можливо буде організувати таку зустріч.

"Я знаю одне: що ця зустріч повинна бути, якщо ми хочемо закінчити війну", - сказав Зеленський.

Він також наголосив, що наразі всі готові до зустрічі у нормандському форматі.

Коментуючи закиди про те, що Зеленський надто поспішає із зустріччю у нормандському форматі, він наголосив, що Україна щодня продовжує втрачати своїх захисників - звідси і "поспіх".

"У мене є варіанти дат, на які ми погоджуємось, тому що я рахую кожен день ... Чесно, статистика така: два дні - одна людина (загибла, - ред.). Всі кажуть: "Та куди ти рвешся, куди так швидко, цей нормандський формат...". Я рвусь? У меня ось так табличка (показує лист паперу, - ред.) з прізвищами (загиблих, - ред.). Два дні - одна людина. Ось вам і статистика. Так мені треба поспішати чи не треба?" - запитав Зеленський.

Нагадаємо, за словами прессекретаря президента Юлії Мендель, пресмарафон Зеленського може тривати 10 годин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ