Today.ua

“Дуже хочу, щоб як в Польщі“: Зеленський розповів про свою мрію щодо зарплат в Україні

Президент України Володимир Зеленський висловив сподівання, що за роки свого перебування на посаді середня зарплата в країні досягне рівню Польщі. Про це Зеленський сказав у відео "Один робочий день президента України", яке було опубліковано пресслужбою Офісу президента.

Так, глава держави наголосив, що сподівається, що протягом чотирьох років, під час яких він керуватиме державою, рівень середньої зарплати в Україні наблизиться до рівня зарплат в Польщі.

"Я дуже хочу, щоб у нас середня заробітна плата була, як у Польщі. Я впевнений... Ну, я хочу вірити, що ми за ці чотири з половиною роки, може, ми здійснимо цю мрію", - сказав він.

За словами Зеленського, в даному питанні він орієнтується саме на Польщу, тому що там, за його словами, наразі перебувають вже декілька мільйонів українців, а повернутися на батьківщину вони захочуть лише тоді, коли в Україні будуть такі самі зарплати, як ті, що вони отримують зараз за кордоном.

"Хоча б трішечки менше ніж в Польщі, вже нормально, хоча б 70% від польської заробітної плати. Я думаю, що переможе все ж таки, що ти хочеш бути вдома", - наголосив Зеленський.

Раніше повідомлялось, що зарплати українцям можуть почати нараховувати за новою системою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ