Ольга Сумська, відома українська акторка та артистка театру, поділилась рецептом сирної паски своєї свекрухи. Про те, як готують паски в родині Сумської, вона розповіла на своїй сторінці в соцмережі.
"Цього року думала взагалі не пекти паски, але душа просить. Вирішила спекти сирну за рецептом моєї свекрухи. Борошняні паски зазвичай випікає Віталій. Виймаємо раз на рік хлібопічку, подарунок кума Горянського, але наразі вирішили підтримали малий бізнес, українських виробників і придбати у них різні смаколики на Великдень", - написала Сумська.
Для приготування паски за рецептом свекрухи Ольги Сумської вам знадобиться:
- сир (не менше 15% жирності) - 800 г;
- сметана - половина склянки;
- дитячі жирні сирки - 2 шт.;
- яйця - 8 шт.;
- цукор - за смаком;
- ванільний цукор;
- зацукрована полуниця і журавлина;
- родзинки різних кольорів;
- манка - декілька ложок;
- курага або горішки.
Для приготування сирної паски спочатку добре розітріть сир разом із цукром і яйцями, додайте манку і збийте все блендером.
Потім додайте сухофрукти, щоб запіканка була барвистою.
Поставте форми, у яких будуть випікатися паски, до розігрітої духовки.
Коли форми підігріються, змастіть їх топленим маслом або оливковою олією. Далі ложкою викладайте сирну масу до форм. Заповнюйте форму лише на половину, бо під час випікання паска буде підійматися.
Невеликі паски слід випікати протягом 40-45, а великі - мінімум годину. Духовка має бути розігрітою до 190 градусів.
Готові паски вийміть їх із духовки і накрийте рушником. Зверху паски можна покрити шоколадом, цукровою пудрою або глазур'ю.
Нагадаємо, також раніше відома українська співачка Тіна Кароль поділилась власними рецептами пасок.