Today.ua

Дружина Рябошапки нахапалася кредитів на кілька річних зарплат

Дружина Генерального прокурора України Руслана Рябошапки нахапалася кредитів у Франції майже на 16 мільйонів гривень. Також стало відомо, що Олеся Бартовщук за своїм основним місцем роботи у Європейському суді з прав людини (Страсбург) отримала за рік 3,8 млн гривень зарплати. Про це йдеться в електронній декларації Руслана Рябошапки за минулий рік.

Сам Рябошапка отримав у вигляді гонорарів та інших виплат від трьох іноземних юридичних осіб майже 776 тисяч гривень. Пізніше Рябошапка задекларував 128,7 тисячі гривень зарплати, отриманої вже за вересень в якості генпрокурора.

Руслан Рябошапка не має власне нерухомого майна. Тільки автомобіль  Volvo XC90.

Згідно декларації, дружина генерального прокурора володіє квартирою і земельною ділянкою площею 318 квадратних метра в елітному селищі Нові Петрівці (під Києвом), а також житловим будинком у Франції площею 145 метрів квадратних, земельною ділянкою площею 440 квадратних метрів у Франції і автомобілем Volvo XC70.

Відомо, що пара виховує трьох синів: Тимура, Луку та Марка. Всі вони мають громадянство Франції і живуть з матір'ю на території Євросоюзу.

За інформацією ЗМІ, в команду Зеленського Руслан Рябошапка потрапив завдяки Андрію Богдану. Сам Зеленський напередодні другого туру президентських виборів представив Рябошапку як головного спеціаліста з правоохоронної та антикорупційної політики у своєму штабі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ