Today.ua

Донбас потребує окремої програми адаптації реформ

На думку Парламентського комітету із питань соцполітики, для Донбасу необхідно створити окрему програму адаптації реформ.

Таку заяву зробили народні депутати у Краматорську на спільному засіданні з представниками місцевих виконавчих органів влади та громадських організацій, повідомили в Донецькій обласній військово-цивільній адміністрації.

«Комітет Верховної Ради з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення відвідав Донецьку область. За результатами засідання Комітет дійшов висновків, що для Донецької та Луганської областей необхідна окрема програма адаптації реформ», - йдеться у повідомленні.

Депутати зазначили, що наразі на Донеччині не вистачає медпрацівників, які б погодились працювати на цій території. Окрім цього, умови праці мешканців регіону значно відрізняються від тих, в яких живуть і виконують свої обов’язки люди у мирних містах України. Тому комітет буде наполягати на додаткових фінансових надбавках медикам, вчителям, працівникам місцевого самоврядування, соціальним працівникам, пожежним, поліцейським, тобто всім, хто задіяний у виконанні соціальних функцій країни.

Разом з тим, на засіданні були розглянуті проблеми переселенців та блокування пенсійних виплат. Це питання мають винести на розгляд на державному рівні.

Нагадаємо, що Президент хоче залучати кошти країн ЄС для відбудови міст Донбасу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ