Today.ua

Домашня заправка для борщу на зиму: покроковий рецепт

Борщ вийде по-справжньому смачним, якщо правильно приготувати борщову заправку. У кожної господині є свої секрети на цей рахунок, але існує універсальний рецепт, який припаде до смаку всім, навіть вегетаріанцям. Шеф-кухарі рекомендують заздалегідь готувати заправку до борщу, яка завжди буде у вас в запасі, і ви в будь-який момент зможете порадувати своїх близьких насиченою і ароматною стравою.

Рецепт борщової заправки на зиму

Інгредієнти:

Для початку миємо й чистимо всі овочі. Цибулю дрібно ріжемо, буряк і моркву тремо на крупній тертці. Перець і помідори нарізаємо соломкою.

Потім викладаємо наші овочі в сковорідку, додаємо цукор, сіль, оцет і рослинну олію. Тушкуємо на повільному вогні близько півгодини. Щоб буряк зберіг свій яскравий насичений колір, додайте до нього при обсмажуванні лимонну кислоту.

Якщо ми робимо заготовки на зиму, тоді заздалегідь підготуйте стерилізовані банки, розкладіть у них овочі і закатайте.

Готову борщову заправку потрібно додавати в борщ після картоплі і капусти в готовий бульйон. Для пікантності шеф-кухарі радять додавати в борщ разом із заправкою сало, перемелене з часником. Крім того, щоб борщ вийшов ще більш наваристим, можна додати в бульйон шматочок вершкового масла.

Смачного!

Раніше повідомлялося, що важливо знати перед тим, як починати готувати традиційний український борщ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ