Ковбаса - це той продукт, без якого багато хто не уявляє свій щоденний раціон. При цьому не секрет, що роблять ковбасу не лише з м'яса, а всі штучні добавки для нашого здоров'я далеко не корисні. Набагато краще приготувати домашню ковбаску з натуральних інгредієнтів, тоді про магазинну ковбасу вам не захочеться й згадувати.
Рецепт домашньої ковбаси зі свинини
Інгредієнти:
- свинина 900 г (можна використовувати і куряче філе);
- цибуля ріпчаста — 2 шт.;
- сіль — 10 г;
- спеції — паприка, перець, коріандр, базилік, майоран, імбир.
- Свинину промийте і наріжте на тонкі смужки по всій довжині шматка м'яса.
- Цибулю також необхідно дрібно нарізати і змішати з сіллю і спеціями.
- Потім змішайте цибулю з нарізаним м'ясом і залиште м'ясо на годину добре промаринуватися.
- Візьміть деко і почніть формувати косички з м'яса, розкладаючи м'ясо по колу. Укладіть косички щільно, і щоб м'ясо не так швидко сохло, додайте на сковороду нарізану цибулю.
- Запікайте ковбасу в духовці при 220 градусах 40-50 хвилин.
- Готове м'ясо можна нарізати і їсти як в гарячому, так і в холодному вигляді. До ковбаси можна подавати гірчицю, хрін і будь-які інші соуси.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати смачні котлети за бабусиним рецептом.