Today.ua

Домашній сметанник нашвидкуруч: смачний рецепт улюбленого торта з дитинства

Домашні торти за рецептами наших бабусь і мам не зрівняються з тими, що продаються в магазинах. По-справжньому здивувати близьких зараз можна не тірамісу або чізкейком, а, наприклад, улюбленим з дитинства сметанником, приготованим на власній кухні. Ніяких складних інгредієнтів цей рецепт не містить, а задоволення від цього смачного десерту ви отримаєте колосальне.

Для приготування коржів знадобиться:

Інгредієнти для крему:

  1. Готуємо світлий корж. Дістаємо 2 яйця, додаємо до них 0,5 склянки цукру і ретельно збиваємо міксером. Потім виливаємо в глибоку ємність 0,5 склянки сметани, додаємо 1 ч. л. соди і добре перемішуємо отриману суміш до тих пір, поки сметана не збільшиться в об'ємі в два рази. Після цього вливаємо сметану до яєць і добре перемішуємо. Додаємо в тісто борошно і все збиваємо.
  2. Виливаємо тісто у форму і випікаємо в духовці при 180 градусах протягом 30-35 хвилин. Готовність коржа перевіряємо за допомогою дерев'яної шпажки або зубочистки.
  3. Переходимо до приготування темного коржа. Змішуємо всі ті ж інгредієнти, як і для білого коржа, тільки додаємо в борошно 1,5 ст. л. какао-порошку. Випікаємо корж до готовності.
  4. Займемося приготуванням сметанного крему, а в цей час дамо коржам охолонути. Для крему потрібно збити 2 склянки сметани зі склянкою цукру.
  5. Починаємо збирати торт. Коржі розрізаємо уздовж, кожен на дві частини. Викладаємо коржі по черзі- темний, а потім світлий. Кожен корж змащуємо кремом, на нього викладаємо наступний корж, і так далі. Щоб сметанник вийшов ніжним і просоченим, краї торта змащуємо  кремом, що залишився і даємо десерту добре настоятися. Для цього ставимо торт в холодильник мінімум на 8 годин.

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати домашній торт "Наполеон" за 20 хвилин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ