Домашні пельмені за бабусиним рецептом: смак знайомий з дитинства

Автор: Лобанова Єлизавета

Пельмені через брак часу мало хто готує зараз самостійно, тим більше у магазині можна купити пельмені на будь-який смак. Однак, під час карантину саме час навчитися готувати щось нове і порадувати своїх близьких кулінарним шедевром. Багато хто пам'ятає з дитинства смак бабусиних пельменів. Пропонуємо вам саме такий рецепт домашніх пельменів з тонким тістом і натуральним м'ясом, яке ви зможете приготувати вже сьогодні.

Домашні пельмені за бабусиним рецептом: смак знайомий з дитинства - today.ua

Рецепт домашніх пельменів

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Пшеничне борошно – 500 грам
  • Гаряча вода (не окріп) – 250 мілілітрів
  • Яйце – 1 штука
  • Сіль – одна чайна ложка
  • Рослинна олія без запаху – 1 столова ложка

Для начинки:

  • Філе яловичини – 250 грам
  • Філе свинини – 250 грам
  • Цибуля – 2 штуки
  • Сало (за бажанням, якщо м'ясо без жирку) – 50 грам
  • Вода – 50-100 мл
  • Сіль – 1 чайна ложка
  • Чорний перець – щіпка

Домашні пельмені за бабусиним рецептом: смак знайомий з дитинства

Популярні зараз

В Україні офіційно з'явилася професія домробітник: Рада ухвалила закон

Землі досягла сильна магнітна буря: як довго вона триватиме

В Україні запропонували запровадити жорсткі штрафи для школярів

Пентагон розкрив номенклатуру першого пакету військової допомоги Україні: чи дадуть ATACMS

Спосіб приготування:

Для початку готуємо тісто. Висипаємо в миску борошно, додаємо яйце, сіль і рослинну олію.

Все ретельно перемішуємо і повільно вливаємо в тісто гарячу воду, продовжуючи помішувати. Дуже важливо перемішувати так, щоб не утворилися грудочки.

Починаємо помішувати тісто протягом мінімум 5 хвилин. Якщо тісто прилипає до рук, потрібно додати ще води. Коли добре замісили, то накриваємо тісто рушником і залишаємо на 20-30 хвилин.

Для приготування начинки пропускаємо через м'ясорубку м'ясо, сало і цибулю. Отриманий фарш солимо, перчимо, додаємо трохи води і перемішуємо.

Потім беремо тісто і ділимо його на чотири частини. З кожної частини робимо ковбаску діаметром 3-4 сантиметри і розрізаємо її на коржі по 2-3 сантиметри. Коржі розгортає качалкою на кружечки, на середину кожного кладемо ложку фаршу. Складаємо кружечки вдвічі, заліплюючи краї.

Готові пельмені викладаємо на дошку і ставимо в морозилку. Коли пельмені заморозяться, то складаємо їх до пакету.

Щоб приготувати пельмені, потрібно закип'ятити воду, попередньо додавши в неї сіль, перець і цибулю і варити їх протягом 7 хвилин.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Подавати пельмені можна з вершковим маслом, сметаною, кетчупом, майонезом або будь-яким іншим соусом.

Раніше повідомлялося, як приготувати домашній пиріг на кефірі з будь-яким варенням.