Today.ua

Долар знову почав падати в ціні: курс валюти США на 16 січня

Курс долара в Україні після короткого зростання знову почав падати. Про це свідчать дані на офіційному сайті Національного банку України.

Так, Нацбанк України встановив на сьогодні, 16 січня 2020 року, офіційний курс долара до гривні на рівні 23,98 грн за один долар. Це на 4 копійки нижче в порівнянні з попереднім банківським днем.

Курси валют опубліковані на сайті НБУ.

Офіційний курс гривні до долара на 16 січня встановлено на рівні 23,9821 грн за 1 долар, курс євро - на рівні 26,7269 грн за одну одиницю європейської валюти.

Слід зазначити, що вчора, 15 січня, міжбанківський валютний ринок відкрився зниженням курсу долара. У порівнянні із закриттям попередньої сесії долар в продажу знизився на 3 копійки. Його вартість складала 23,97 гривень, а курс в покупці був до 23,95 гривень за долар. Курс євро в продажу знизився на 2 копійки - до 26,67 грн за одну одиницю валюти ЄС.

Нагадаємо, за словами колишнього міністра економіки України, доктора економічних наук Володимира Ланового, зміцнення курсу гривні, яке спостерігалося в останні кілька місяців 2019 року, було досягнуто не за рахунок ефективної роботи Нацбанку і українського уряду, а за рахунок нарощування запозичень в іноземних кредиторів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ