Today.ua

Долар і євро різко подорожчали: відставка глави Нацбанку позначилася на курсі валют в Україні

Новина про відставку глави Нацбанку Якова Смолія позначилася на курсі валют в Україні. Незважаючи на те, що про своє рішення Смолій повідомив тільки в середу, 1 липня, вже 2 липня євро і долар піднялися по відношенню до гривні. Зокрема, долар подорожчав на 11 копійок, євро - на 13 коп.

Сьогодні банки купують долар за курсом 26,7 грн/дол., продають — за 27,15 гривень за долар. Курс євро, станом на 2 липня, знаходиться на рівні 29,9 грн/євро. Ймовірно, що на фоні нинішніх подій українці почнуть скуповувати валюту, припускаючи, що найближчим часом курс буде знову зростати.

За прогнозами фінансових експертів, до кінця літа курс валют підніметься, але відставка глави Нацбанку може прискорити цю тенденцію. Якщо в розпал карантину долар особливо не підвищувався, то за останній тиждень середні курси купівлі і продажу готівкового долара в банках виросли з 26,55 -26,75 грн до 26,57−27,15 грн ( 0,1%). Можливо, вже в найближчі дні відбудеться ще більший стрибок валюти.

Нагадаємо, з 1 липня правила обміну валют в Україні змінилися. Тепер купити або продати валюту можна не лише в банках і обмінниках, але і в ломбардах, що тепер закріплено на законодавчому рівні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ