Кава допомагає збадьоритися вранці і піднімає настрій протягом дня. Хтось любить каву з молоком, а комусь подобається варіант з апельсиновим соком. Крім того, каву можна поєднувати і з іншими інгредієнтами, які ще більше розкриють її смак. Для любителів поекспериментувати, ми пропонуємо варіанти найпопулярніших кавових добавок, які тільки покращать смак напою.
Щоб у повній мірі насолодитися смаком кави, додайте до неї (на вибір):
- Зробіть собі глясе, поклавши в каву улюблене морозиво;
- Плитка гіркого або молочного шоколаду додасть терпкості і пікантності;
- Кориця полонить своїм ароматом;
- Часточка апельсина підбадьорить і зробимо напій корисним для імунітету;
- Сироп або варення підсолодять смак кави.
Не бійтеся експериментувати з улюбленим напоєм. Хтось додає до кави алкоголь і різні спеції (ваніль, мускатний горіх, кардамон). Можна спробувати каву з лимоном, а ще більш оригінальний смак виходить, якщо додати в напій горіхи. Краще всього використовувати лісові, волоські або мигдальні горіхи. Найчастіше їх перетирають і підсмажують, а потім додають у каву під час варіння.
Щоб кава не зашкодила здоров'ю, її потрібно вживати в певні години дня. Мінімальний рівень кортизолу виробляється в організмі з 9:00 до 11:00 години ранку, з 12 до 13 години дня і з 17:30 до 18:30 вечора. Саме в цей час кофеїн буде найменш шкідливий для здоров'я.
Раніше повідомлялося, чому не можна пити каву натщесерце.