Today.ua

“Добровільні“ внески: українцям пропонують нову схему нарахування пенсії

Народні депутати від президентської партії "Слуга народу" пропонують впровадити кардинальні зміни в схему нарахування пенсій. Зокрема, "слуги народу" хочуть ввести "добровільні внески" для працюючих громадян, які будуть використані для нарахування пенсій.

Нардепи від партії "Слуга народу" пропонують здійснити перехід на накопичувальне пенсійне забезпечення, яке повністю змінить пенсійну систему в Україні. Відповідний законопроєкт №2683 "Про загальнообов'язкове накопичувальне пенсійне забезпечення" вже зареєстровано у Раді. Документ передбачає обов'язкову участь у системі накопичувальної пенсії всіх працюючих українців, а також їхніх роботодавців. Працівники при цьому самі зможуть збільшувати розмір "інвестицій в старість".

Новим законопроєктом передбачається, що роботодавці будуть перераховувати "на пенсію" 2% від зарплати працівника, а працюючі українці заплатять 1% від розміру зарплати. Розмір самостійних і "добровільних" внесків громадяни України зможуть збільшувати на свій розсуд.

Згідно із законопроєктом "слуг народу", українських роботодавців зобов'яжуть доповнювати внески працівника до 5% від його зарплати.

"Пенсійний портфель" можна буде обрати на власний розсуд - він може бути консервативним, збалансованим або динамічним, також цей "портфель" можна буде змінювати.

Нагадаємо, в 2020 році пенсії українцям підвищать ще двічі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ