Today.ua

“До в‘язниці!“: у Зеленського планують покарати Медведчука за державну зраду

Партія "Слуга народу" планує карати за держзраду політиків, які самовільно вели перемовини з агресором "від імені України". Про це повідомив голова комітету із зовнішньої політики Верховної Ради та депутат від "Слуги народу" Богдан Яременко, який і запропонував відповідний законопроект.

"Це моя приватна ініціатива, я ще не став до її реалізації, просто через брак часу. Але це обов’язково буде зроблено. У нас, на жаль, війна стала приводом для піару. І піаряться у дуже шкідливий спосіб. Тому що поїздки в Росію політиків в період війни із декларуванням принципів, які відмінні від державної політики не наближають мир, а віддаляють його, оскільки дезінформують російське керівництво і російський народ з приводу справжніх намірів України", - зазначив політик.

За його словами, скасування депутатської недоторканності сприятиме покаранню. При цьому, Яременко зазначив, що законопроект виписуватимуть так, "щоб не страждали ті, хто не повинні постраждати". Тому парламент повинен підтримати цю логіку і проголосувати за даний законопроект.

Нагадаємо, нардепи від "Опозиційної платформи – За життя" Віктор Медведчук, Вадим Рабінович і Юрій Бойко кілька разів відвідували РФ для "перемовин" з російськими лідерами. Під час останньої зустрічі, коли Віктор Медведчук прибув до Росії для участі в економічному форумі, він поскаржився Путіну на президента України Володимира Зеленського, заявивши, що глава держави нібито порушує Конституцію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ