Today.ua

“До ніг Путіна“: Ляшко вважає, що Зеленський здає Україну ворогу

Колишній нардеп Олег Ляшко розкритикував політичні плани президента Володимира Зеленського, заявивши, що він діє за планом міністра закордонних справ Німеччини Штайнмаєра, який передбачає капітуляцію України та "повернення" Донбасу на умовах Путіна. Про це лідер "радикалів" повідомив на своїй сторінці у Facebook.

За словами Ляшка, він особисто доводив неприйнятність цього плану для України на зустрічах із міністрами закордонних справ Німеччини та Франції. Але зараз міжнародні партнери разом із Зеленським хочуть підписати його на зустрічі в Нормандському форматі і "впарити українцям як єдиний шлях до миру".

"Я підозрюю, що в обмін на звільнення заручників Зеленський вже взяв на себе зобов‘язання підписатися під планом Штайнмаєра чи його модернізованою версією. І тепер лише шукає спосіб, як нам усім видати свою капітуляцію за перемогу", - зазначив Ляшко.

На думку політика, план Штайнмаєра категорично неприйнятний для України, тому що передбачає "повернення" Донбасу на умовах Путіна: особливий статус, амністія бойовиків та проведення виборів. Але для європейців, вважає Ляшко, цей план зручний.

"Повністю керована Зеленським Верховна Рада має проголосувати за особливий статус на п'ять років, а російські війська мають покинути Донбас після проведення виборів. Європейці із задоволенням знімуть санкції, які шкодять їхньому бізнесу, дадуть ще кілька мізерних подачок на відновлення інфраструктури, забудуть про Крим і продовжать будувати Північний потік-2", - додав Ляшко.

Він вважає, що заради своєї "хвилинки слави" Зеленський готовий покласти нашу країну до ніг Путіна, тому зі свого боку закликає боротися за справедливий мир на умовах України.

Раніше Ляшко розкритикував нову владу за те, що вона "душить підприємців шаленою бюрократією в сплаті податків і кабальними штрафами за недотримання безглуздих процедур".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ