Today.ua

До лав бойовиків на Донбасі перестали брати колишніх злочинців через постійні крадіжки

До лав незаконних збройних формувань на Донбасі вирішили більше не брати колишніх злочинців через регулярні крадіжки на території частин бойовиків. Про це повідомляє українська розвідка, передає прес-служба Міноборони.

Зазначається, що російське командування змушене вводити кадрові обмеження по проходженню "військової служби".

"Зокрема, комісіями вищих штабів ВС РФ при роботі у з'єднаннях і частинах 1 (Донецьк) і 2 (Луганськ) АК встановлено зростання з початку цього року у підпорядкованих підрозділах злочинів, пов'язаних насамперед з розкраданням військового майна, зброї і боєприпасів, з метою зниження рівню правопорушень серед особового складу, командувачем 1 і 2 АК віддано розпорядження про скасування раніше наданих військовим комісаріатам дозволів на набір громадян, які мають судимість. Також введена заборона повторного укладення контрактів з військовослужбовцями, які були і раніше звільнені з військової служби у зв'язку з порушеннями виконання умов контрактів", - йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що датково командування окупаційних військ зобов'язало командирів з'єднань і частин 1 і 2 АК звільняти бойовиків, які не захотіли здавати військові квитки і паспорти РФ, що необіхдно Росії для приховування участі своїх громадян у збройному конфлікті на Донбасі.

Нагадаємо, протягом минулої доби, 13 лютого, на Донбасі загинули двоє бойовиків, ще двоє окупантів отримали поранення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ