Today.ua

До 15 років тюрми: Вакарчук пропонує карати “переговорників“ з Росією

Лідер партії "Голос" Святослав Вакарчук пропонує карати "переговорників" з Росією, не уповноважених на це державою, позбавленням волі на строк до 15 років. Про плани подати такий законопроєкт у Верховній Раді нового скликання він заявив на прес-конференції в Києві.

Вакарчук зазначив, що така практика існує в багатьох країнах, зокрема, США ще в 1799 році ввела "акт Логана", який вводив кримінальну відповідальність за будь-які переговори з країнами, з якими США знаходилися в стані конфлікту.

"Ми пропонуємо подібний за духом і змістом закон. Його повна назва буде "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони сепаратистських переговорів з представниками держави-агресора", - сказав Вакарчук.

Лідер "Голосу" пропонує внести зміни до статті 111 КК "держзрада", і ввести покарання за подібні дії - позбавлення волі на 13-15 років і заборона займати певні посади та займатися певною діяльністю на строк до п'яти років. До обов'язків СБУ проектом додається обов'язок реагувати на подібні "переговори".

Нацраді з питань теле- і радіомовлення в законопроекті пропонують дати повноваження анулювати ліцензії ТРК, які поширюють інформацію, що загрожує територіальній цілісності і суверенітету України або виправдовують агресію проти України або окупацію її територій.

Нагадаємо, також партія Святослава Вакарчука "Голос" має намір внести зміни до закону "Про очищення влади" (про люстрацію).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ