Today.ua

Для виходу на пенсію потрібно буде мати 35 років трудового стажу: нові вимоги Кабміну

В Україні суттєво зміняться вимоги щодо виходу громадян на пенсію. Зокрема, щороку буде збільшуватись трудовий стаж, необхідний для виходу на пенсію.

Так, Міністерство соціальної політики України опублікувало детальні вимоги щодо до майбутніх одержувачів пенсій. Для виходу на пенсію з 2020 року громадянам потрібно буде мати від 27 років трудового стажу, якщо вони хочуть піти на пенсію у віці 60 років. Решті українців доведеться працювати більше.

За розрахунками Мінсоцполітики, до 2028 року в Україні менше половини (45%) людей віком 60 років зможуть вийти на пенсію вчасно. Іншим через брак необхідного стажу доведеться працювати до 63 або 65 років. В 2028 році, за даними міністерства, тільки 55% українців зможуть виконати вимоги щодо необхідного трудового стажу. Це означає, що щороку кількість українців пенсійного віку, які отримують виплати, буде зростати.

Згідно з новими вимогами Кабміну щодо трудового стажу, з кожним роком його тривалість буде тільки збільшуватися.

Раніше також повідомлялось, що в Україні підвищують пенсійний вік для жінок задля забезпечення в державі гендерної рівності. ЦЕ пояснюється тим, що при виході жінок на пенсію в 55 років, вони мали менший стаж, ніж чоловіки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ