Today.ua

Деруни за 15 хвилин: як прискорити приготування хрумких картопляних оладок

Деруни – традиційна страва української кухні. Ці картопляні оладки виходять хрусткими зовні та соковитими всередині. Можна прискорити їхнє приготування страви – вона буде готова всього за 15 хвилин.

Щоб приготувати деруни, потрібно використовувати традиційні інгредієнти, до яких слід додати трохи сметани. Вона не дасть тісту потемніти і зробить його ніжнішим та смачнішим.

Картопля краще вибирати жовтих сортів – вони ароматніші та краще розварюються. Натріть картоплю на дрібну тертку або подрібніть за допомогою кухонного комбайна. Додайте решту інгредієнтів, посоліть і поперчіть тісто. Зверніть увагу, що краще використовувати все відразу, а не зберігати в холодильнику для наступної порції дерунів.

Щоб деруни приготувати максимально швидко, вони були тоненькими та з рум'яною скоринкою, не треба смажити їх на сковороді. Оптимально використовувати вафельницю.

Змастіть осередки олією, заповніть картопляною масою і закрийте. Через 15-20 секунд картопляні оладки будуть готові - вам навіть не доведеться їх перевертати!

Таким чином, за раз можна приготувати одразу шість дерунів - процес прискорюється в рази. Хрумкі оладки гармонійно поєднуються зі сметанним соусом. Щоб його зробити, потрібно додати до сметани трохи пропущеного через прес часнику та зелені. Смачного!

Нагадаємо, як приготувати соковиті та ситні деруни по-закарпатськи з начинкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ