Today.ua

Депутати не домовилися з Зеленським про дату інавгурації

Новообраний президент України Володимир Зеленський не зміг досягти домовленості щодо дату своєї інавгурації з лідерами парламентських фракцій.

Володимир Зеленський зазначив, що його команда запропонувала депутатам провести церемонію через два тижні, 19 травня.

"Є зв'язок з іноземними гостями, які хочуть бути присутніми. І ми обговорювали різні дати. І у них є свої думки", - зазначив Володимир Зеленський.

За його словами, дата буде відома тільки 14 травня на засіданні Верховної Ради.

"Всі хочуть почути, чи будемо ми розпускати Раду чи ні", - заявив Зеленський, додавши, що у нього для цього немає повноважень.

"Будуть повноваження - всі почують відповідь", - резюмував він.

Зазначимо, що на зустрічі з Володимиром Зеленським були присутні спікер Андрій Парубій, перший віце-спікер Ірина Геращенко і віце-спікер Оксана Сироїд. Фракцію БПП представляв народний депутат Олександр Черненко, "Народний фронт" – перший заступник голови фракції Андрій Тетерук і депутат Антон Геращенко. Від фракції "Самопоміч" був присутній Олег Березюк, від "Опозиційного блоку" - Вадим Новинський, групу "Відродження" представляв Віктор Бондар, а фракцію "Батьківщина" - Іван Крулько.

Раніше повідомлялося, що Зеленський вже визначився з головою Адміністрації президента, а після церемонії інавгурації він оголосить кандидатури на посади керівників СБУ, Генеральної прокуратури, Генштабу та ряду міністерств.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ