Today.ua

Депутата, який скоїв смертельну ДТП у Чернігові, відпустили

Затриманого за смертельну ДТП у Чернігові депутата міської ради Ярослава Ковтуна відпустили. Про це повідомила прес-секретар обласної поліції Наталія Реберг, передають місцеві ЗМІ.

Повідомляється, що чернігівська місцева прокуратура видала постанову про звільнення Ковтуна. На даний момент підстави такого рішення невідомі.

Нагадаємо, 10 вересня до поліції надійшло повідомлення про автопригоду з потерпілим в одному зі “спальних” районів міста.

На місці події правоохоронці встановили, що водій — депутат Чернігівської міськради. Керуючи позашляховиком, він скоїв наїзд на пішохода, який переходив проїжджу частину в межах нерегульованого пішохідного переходу. Водій, за висновками лікарів, був тверезий.

Внаслідок автопригоди пішохід отримав тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості і був шпиталізований.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, за даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху, якщо вони заподіяли тяжке тілесне ушкодження). Таке правопорушення карається позбавленням волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ