Today.ua

Денісова розповіла про погіршення стану здоров'я українських моряків

Стало відомо про погіршення стану здоров'я шести українських моряків, заарештованих російським судом. Про це повідомила уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова в ефірі одного з українських телеканалів.

Зокрема, як вона наголосила, з'явилась інформація про погіршання самопочуття Володимира Терещенка, В'ячеслава Зінченка, Віктора Беспальченка, Андрія Ейдера, Андрія Артеменка і Василя Сороки.

"Зараз у нас суперечлива інформація від адвокатів, які відвідують наших військовополонених, в тому числі і поранених, і тих, хто не був поранений. Ми знаємо, що є такі тривожні звістки щодо Терещенка, Безпальченка, Зінченка - тобто стан їхній здоров'я погіршується. І це стосується в тому числі і Артеменка, Ейдера і Сороки", - наголосила вона.

Вона розповіла, що сьогодні буде проведо зустріч з представниками Ради Європи з метою вирішення питання переведення українських поранених до нейтральної країни для подальшого лікування.

Також раніше адвокат Олександра Маркова повідомила, що у наймолодшого українського військовополоненого моряка Андрія Ейдера виявили вірус гепатиту В і С.

Денісова наголосила, що наразі з'ясовується підтвердження цієї інформації. Омбудсмен припустила, що зараження Ейдера гепатитом могло виникнути через оперативного втручання у зв'язку з його пораненням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ