Today.ua

День народження Степана Бандери відзначатимуть на державному рівні

Вчора, 18 грудня, Верховна Рада України прийняла постанову про відзначення пам’ятних дат і ювілеїв у 2019 році. За відповідне рішення проголосували 232 народних депутатів. Документ розміщено на сайті українського парламенту.

Зазначається, що в 2019 році в Україні офіційно відзначатимуть 140 визначних дат, серед яких - річниця від Дня народження Степана Бандери.

"1 січня - 110 років від Дня народження Степана Бандери (1909–1959), провідного діяча та теоретика українського національно-визвольного руху, голови Проводу Організації українських націоналістів, політичного діяча", - йдеться в тексті постанови.

Також цьогоріч пропонують святкувати річниці від днів народження Михайла Косача, Олени Пчілки, Дмитра Вітовського, Петра Олійника (військового діяча, полковника УПА), Ольги Басараб, Костянтина Левицького та інших.

Нагадаємо, 6 грудня, Верховна Рада ухвалила закон №8519, яким надала статус учасника бойових дій борцям ща незалежність України у XX столітті, в тому числі учасникам Української повстанської армі та збройних підрозділів Організації українських націоналістів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ