Today.ua

День Конституції-2019: куди піти у Києві 28 червня

У п'ятницю, 28 червня, з нагоди Дня Конституції у Києві відбудеться ряд святкових заходів. За інформацією КМДА, у всіх районах столиці передбачені урочисті заходи за участю представників органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадськості. Це покладання квітів, проведення фотовиставок, показ науково-пізнавальних фільмів, концерти, пішохідна екскурсія, легкоатлетичний пробіг та інші активності для киян та гостей столиці.

Традиційно на День Конституції відбудеться церемонія покладання квітів до пам'ятника гетьману Пилипу Орлику, а також до пам'ятників і пам'ятних знаків видатним історичним діячам українського державотворення.

Біля Арки дружби народів у Центральному парку культури і відпочинку 28 червня триватиме патріотичний захід "Перемога нескорених", а також буде проведена пішохідна екскурсія "Володимирський шлях Михайла Грушевського".

Крім того, до Дня Конституції 20 червня відкрилася фотовиставка у Національному історико-архітектурному музеї «Київська фортеця», яка працюватиме до 2 липня.

У центральних міських та районних бібліотеках стартував цикл заходів, спрямованих на поширення знань про історію конституціоналізму, формування правової культури, виховання громадянської свідомості та поваги до Основного Закону України. Заходи триватимуть заходи до 30 червня.

На Майдані Незалежності (навколо Монументу Незалежності) з 24 червня до 20 серпня триватиме виставка "Століття незламних".

Серед інших заходів, що проводяться у Києві на День Конституції, можна відзначити пікнік на Співочому полі. Організатори обіцяють гостям страви, приготовані на грилі, за рецептами різних країн світу, а також оригінальні напої та музичну складову: будуть представлені кавер-групи і популярні українські артисти.

Також буде проходити ряд заходів на ВДНГ з виставками мистецтва, частуваннями та різноманітними напоями, майстер-класами, цирковими перформансами, музикантами і масштабними декораціями.

Раніше Today.ua повідомляв, що лідер партії "Голос" Святослав Вакарчук закликав українців прийти на флешмоб під стіни Верховної Ради, який відбудеться 28 червня о 14:30.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ