Today.ua

День Іоанна 31 березня: чому заборонено запрошувати в будинок гостей і стригти волосся

У вівторок, 31 березня, православні християни відзначають День Іоанна Лествичника. Наші предки вірили, що саме в цей день прокидається Домовик і починає пустувати ночами. Тому з вечора прийнято було залишати в кутку за віником спеціальне блюдце з молоком або молочною солодкою кашею, щоб задобрити Домовика.

В цей день не можна було запрошувати до себе в будинок гостей, щоб не втратити удачі в любові. Гостей, яких не звали, особливо не рекомендувалося впускати до будинку, інакше вони могли забрати здоров'я, радість і щастя господарів. Тому якщо хтось наважився прийти до вас в будинок без попередження, то краще або не відкривайте двері, або відмовте у візиті і подумки промовте: "З добром прийшов, з добром пішов".

Також 31 березня не можна підстригати волосся і нігті. Це внесе у ваше життя дрібні проблеми. Тому перенесіть стрижку на інший день.

На Іоанна Лествичника не можна давати гроші в борг, в іншому випадку, у вас можуть виникнути серйозні грошові проблеми і непередбачені витрати.

Не рекомендується здійснювати 31 березня необдумані покупки, інакше можна привернути до себе великі неприємності, які пов'язані з грошима. Впоратися з ними своїми силами ви не зможете, доведеться залізти в борги або жити за рахунок близьких.

Також забороняється одягати чужі речі – так можна забрати собі біди господаря одягу.

У передостанній день березня дівчата, як правило, збирали мати-й-мачуху. Ця трава добре бореться з застудою. По цвітінню рослини люди орієнтувалися, коли можна висаджувати картоплю. Зазвичай це відбувалося через місяць після появи перших квіток рослини.

Забороняється в цей день відкривати кому-небудь двері під час купання малюка, інакше дитині буде погано. Воду після купелі виливали під молоде дерево, а перед сном над малюком тричі читали молитву, звертаючись до Діви Марії з проханням захистити його від бід.

Народні прикмети 31 березня

Іменини 31 березня відзначають

Наталя, Данило, Дмитро, Кирило, Трохим.

Раніше синоптики засмутили прогнозом погоди на квітень, пообіцявши похолодання тільки після Пасхи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ