Today.ua

Де відстрочка? В Україні вже виписали 243 штрафа за «євробляхи»

В Україні вже виписали 243 штрафа водіям авто на єврономерах згідно вступу в силу закону про штрафи за їзду на «євробляхах». Про це повідомили в прес-службі Державної митної служби України.

Наголошується, що санкції зазначених правопорушень не змінилися (частина 3 статті 470 Митного кодексу України - 8500 гривень, частина 3 статті 481 Митного кодексу України - штраф 17 000 гривень). Також змінився порядок провадження у справах про порушення митних правил (після складання протоколу про порушення митних правил здійснюються процесуальні дії, виноситься постанова у справах про порушення митних правил).

Які штрафи загрожують власникам "євроблях":

Незважаючи на те, що формально штрафи за “євробляхи” вступили в силу 22 серпня, у Зеленського раніше визнали, що у поліції немає доступу до митних баз, тому вони не можуть знати, чи порушив автомобіль терміни в’їзду, чи ні. Тобто зупиняти “євробляхи” поліція має право, а штрафувати де-факто не може.

Нагадуємо, з 22 серпня припинила діяти 25-відсоткова знижка на розмитнення “євроблях” (автомобілів на іноземній реєстрації), після чого акциз треба буде сплачувати в повному обсязі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ