Today.ua

Де в Україні пропонують найвищі зарплати: названо галузі

За оцінками Міністерства економічного розвитку і торгівлі, середня зарплата в Україні склала 10 тисяч 971 грн. Найбільшу отримують працівники в Києві - 16 тисяч 249 грн. Найменше платять у Херсонській області - в середньому 8 тисяч 547 грн.

У прес-службі Мінекономрозвитку повідомили, що на сайтах пошуку роботи можна знайти роботу з оплатою вище середньої. Переважно це робота у великих містах:

Нагадаємо, команда Зеленського заговорила про можливе скасування військового збору - податку, що українці платять з заробітної плати. У випадку, якщо це відбудеться, в кишенях українців щороку буде залишатися близько 20 млрд гривень. Глава Офісу президента Андрій Богдан уточнив, що військовий збір з доходів знімуть тільки в тому випадку, якщо буде продовжуватися зростання української економіки. За словами Андрія Богдана, в результаті середня зарплата в Україні може збільшитися приблизно на 150 гривень. Тим часом у Кабміні прогнозують, що в 2020 році середня заробітна плата буде на рівні 12,5 тисячі гривень. У Мінфіні запевнили, що проект Держбюджету на 2020 рік буде представлений вчасно (до 15 вересня). Очікується черговий перерахунок соціальних стандартів: підвищення мінімальної зарплати і пенсії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ