Today.ua

Де в Україні найдорожчий шашлик: і це не Київ

Станом на початок березня, найдорожче приготувати шашлик виявилося у Закарпатській області, який обійдеться у 267,2 грн, тоді як найдешевший обов'язковий "атрибут" свят на природі в Тернопільській області – лише 217,4грн. Різниця у вартості складає 50 грн, або ж 23%. Про це у своєму Фейсбук повідомив голова Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

Для приготування шашлику потрібно 2 кг свинини, 500 гр ріпчастої цибулі, сіль і чорний мелений перець за смаком. На додачу до духм'яного м'яса треба узяти житній хліб вагою 500 гр.

"М'ясо помити й порізати на шматки. Цибулю почистити та дрібно нарізати. М'ясо посолити, поперчити і перемішати з цибулею. Залишити маринуватися на 2-3 години. Дістати м'ясо з маринаду та струсити надлишки. Нанизати свинину на шампури. Підготувати вугілля. Воно не має бути занадто розпечене. Обсмажити м'ясо до готовності, час від часу перевертаючи. Нарізаємо житній хліб", поділився найпростішим рецептом шашлику експерт.

Після, найдорожчого, Закарпатського регіону, йде Харківська область – де шашлик коштуватиме 262,2 грн. У столиці двокілограмова порція "барбекю" коштуватиме вже 256,7 грн.

За ними йдуть Волинська область – 226,4 грн, Львівська – 235,1 грн, Дніпропетровська та Чернігівська області – по 235,9 грн, Житомирська – 237,6 грн, Рівненська – 239,7 грн, Івано-Франківська – 240,2 грн, Хмельницька – 240,7 грн, Полтавська – 242,1 грн, Вінницька – 242,2 грн, Донецька – 242,9 грн, Черкаська – 243,2 грн, Херсонська – 244,4 грн, Запорізька – 245,1 грн, Чернівецька – 245,2 грн, Кіровоградська – 247,4 грн, Сумська – 247,7 грн, Луганська – 248,1 грн, Миколаївська – 248,2 грн, Одеська – 251,4 грн, Київська – 254,5 грн.

Страва в розрізі складових:
1. Свинина – 2 кг
Найбільша вартість в Закарпатській області – 247,6 грн, найменша на Тернопільщині – 199 грн.
Різниця в ціні між регіонами становить 48,6 грн за 2 кілограми.

2. Цибуля – 500 гр
Найдорожча цибуля в Луганській і Тернопільській областях – по 10,6 грн, найдешевша на Львівщині – 9,5 грн.
Різниця в ціні – 1,1 грн за 500г.

3. Житній хліб – 500 гр
Найдорожчий у Києві – 12,8 грн за 500 г, найдешевший на Тернопільщині – 7,8 грн за 500 г.
Різниця в ціні становить 5 грн.

Зазначимо, наразі у християн триває Великий Піст, який закінчиться лише 27 квітня, перед Пасхою. У ці дні віруючим рекомендовано утримуватися від їжі, що містить м'ясо, рибу, молоко і яйця.

Нагадаємо, відомий дієтолог порадила українцям, як правильно виходити з посту без шкоди для свого здоров’я, й згідно з її рекомендаціями від шашликів та м’яса на грилі краще відмовитись.

Також ми писали, що в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розповіла, як вживати червоне м’ясо без шкоди для організму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ