Станом на початок березня, найдорожчі бутерброди із вареною ковбасою - на Луганщині – 77 грн, а найдешевші - у Черкаській області – 62,1 грн. Різниця у вартості складає 15 грн, або 24%. Про це у своєму Фейсбук повідомив голова Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.
Для приготування 12 бутербродів потрібен батон вагою 500 грам, варена ковбаса – 400 грам, вершкове масло – 100 гр.
ТОП – 3 найдорожчих регіонів: Луганщина – 77 грн, Одещина – 75,1 грн і Київ – 74,5грн. А перша трійка найдешевших регіонів наступна: Черкащина – 62,1 грн, Кіровоградщина – 62,8 грн, Закарпаття – 64,1 грн.
Між ними розташувались Тернопільська область – 64,8 грн, Чернігівська – 66,4 грн, Херсонська – 66,5 грн, Миколаївська – 67,2 грн, Харківська – 67,6 грн, Сумська – 67,9 грн, Вінницька – 68,1 грн, Полтавська – 68,2 грн, Івано-Франківська – 69,4 грн, Хмельницька – 69,5 грн, Чернівецька – 70,4 грн, Дніпропетровська – 70,6 грн, Житомирська – 70,7 грн, Волинська – 71,2 грн, Запорізька – 71,4 грн, Рівненська – 71,6 грн, Львівська – 73,4 грн, Донецька – 73,5 грн і Київська – 74,3 грн.
"Середній показник по країні на бутерброд складає 70,6 грн", - повідомив Олексій Дорошенко.
В розрізі складових найбільша вартість батону у Львівській області - 15,3 грн за 500 г, а найдешевший він на Миколаївщині – лише 11,3 грн. Різниця в ціні становить 4 грн.
Найдорожча варена ковбаса першого ґатунку продається на Луганщині – 42,3 грн за 400 г., а найдешевша - в Черкаській області – "усього" по 29,4 грн за такий же "шматок". Різниця в ціні майже 13 грн.
Найдорожче вершкове масло вагою 100 г знайшлося в Київській області – 21,6 грн, а у Тернопільскій області воно коштує 18,5 грн. Різниця в ціні складає 3,1 грн.
Нагадаємо, за рік бутерброд із ковбасою подорожчав на 15%.
Також ми писали, що за словами виконуючої обов’язки міністра охорони здоров’я Уляни Супрун, традиційні бутерброди з маслом і ковбасою користі не приносять.