Today.ua

Дача, охорона, покоївки і посадовий оклад довічно: що отримає Порошенко від держави

П'ятий президент України Петро Порошенко та його дружина, згідно з чинним законодавством, до кінця життя отримуватимуть соціальний пакет від держави. Зокрема, передбачається посадовий оклад, користування державною дачею з охороною, медичне обслуговування тощо.

Станом на сьогодні точно не відомо, на які саме соціальні гарантії може розраховувати Петро Порошенко. Його соцпакет буде залежати від нинішнього президента Володимира Зеленського.

Варто зазначити, що згідно з постановою Верховної Ради, яку було прийнято ще в 1992 році, після відходу з посади президента для нього залишаються довічними:

Після припинення повноважень колишньому президенту також виділяється державна охорона, і Порошенко, як стверджують журналісти, вже користується цією послугою.

Раніше повідомлялось, що Петро Порошенко зазначив у своїй електронній декларації, що він досі займає посаду президента України.

Так, в оновленій декларації, яку Порошенко подав 7 серпня, в графі про місце роботи він написав, що це Адміністрація президента, а займана посада – президент України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ