Today.ua

Чим поливати моркву, щоб отримати щедрий врожай: ефективні засоби від досвідчених городників

Морква росте доволі повільно, якщо для неї немає ідеальних умови. Але ріст рослини можна прискорити. Якщо ви хочете отримати гарний врожай моркви, і при цьому не поливати рослину хімічними добривами, радимо вам простий та дієвий засіб. Досвідчені городники вже давно ним користуються.

Якщо ви спостерігаєте, що ваша морква росте надто повільно, то зробіть от що. У 10 л води додайте 1 ст.л. кухонної солі. Цим розчином поливайте кущі з морквою.

Хлорид натрій позитивно впливає на рослину. Завдяки солі засвоєння поживних речовин та важливих мікроелементів спрощується. Крім того, хлорид натрію – відмінний засіб для боротьби зі шкідниками моркви, а отже шанси на гарний врожай після такого поливу зростають. Головне, не переборщити із сіллю.

Полив моркви солоною водою слід проводити через кожні 7-10 днів. Важливо переконатися, що розчин не потрапляє на листя і стебла моркви, оскільки це може привести до їх пересихання і пошкодження. Поливайте рослину чітко під корінь.

Щоб морква гарно родила, важливо забезпечити їй достатню кількість світла, води і тепла. Грунт має містити перегній або компост, в інакшому випадку морква виросте дрібною. Ця рослина потребує чимало поживних речовин, тому враховуйте це перед тим, як сіяти її на своєму городі.

Раніше повідомлялося, чим підгодувати часник на грядці, якщо він починає жовтіти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ