Рис містить безліч вітамінів, але не містить глютену - сильного алергену, який багатьом людям категорично протипоказаний. Рисову крупу вважають дієтичною, однак, деякі види рису можуть нашкодити організму. Крім того, варений рис може стати джерелом токсичних речовин.
Небезпека полягає в тому, що якщо після приготування рис швидко не прибрати в холодильник, то він може стати фактично отруйним. Медики попереджають, що в зернах рису містяться спори бактерії Bacilius cereus, які знаходяться в сплячому стані і прокидаються від контакту з водою.
Навіть в готовому вигляді мікроорганізми продовжують залишатися активними і виділяти токсичні речовини. Через це вареним рисом можна навіть отруїтися. Але ж гарячий рис ніхто в холодильник не ставить, а значить кожен раз, вживаючи остиглий рис, ми ризикуємо своїм здоров'ям. Щоб уберегти себе і не дати мікробам розмножуватися, після варіння рис потрібно скоріше ставити в холодильник. Зберігати готовий рис можна не більше 2-х днів.
Кому протипоказано їсти рис?
Рис протипоказано їсти при травмах слизової оболонки внутрішніх органів і при діабеті. Білий рис часто викликає алергію, тому хронічним алергікам варто спостерігати за своїм самопочуттям.
Популярні зараз
Сирський та Умєров звернулися до українців, які приєдналися до оборони держави
Російські військовополонені поскаржилися на їжу в Україні: “Хочеться домашнього салату Олів'є“
Не можна поєднувати рис з продуктами, в яких багато жиру, і з цитрусовими.
Рис наділений великою кількістю швидких вуглеводів, тому людям із зайвою вагою від цієї крупи краще відмовитися. При вродженій схильності до запорів будь-який рис потрібно їсти з обережністю і не дуже часто.
Раніше повідомлялося, як приготувати смачний рисовий пудинг з сиром всього за 15 хвилин.