Чим небезпечний варений рис: медики зробили важливу заяву

Автор: Лобанова Єлизавета

Рис містить безліч вітамінів, але не містить глютену - сильного алергену, який багатьом людям категорично протипоказаний. Рисову крупу вважають дієтичною, однак, деякі види рису можуть нашкодити організму. Крім того, варений рис може стати джерелом токсичних речовин.

Чим небезпечний варений рис: медики зробили важливу заяву - today.ua

Небезпека полягає в тому, що якщо після приготування рис швидко не прибрати в холодильник, то він може стати фактично отруйним. Медики попереджають, що в зернах рису містяться спори бактерії Bacilius cereus, які знаходяться в сплячому стані і прокидаються від контакту з водою.

Навіть в готовому вигляді мікроорганізми продовжують залишатися активними і виділяти токсичні речовини. Через це вареним рисом можна навіть отруїтися. Але ж гарячий рис ніхто в холодильник не ставить, а значить кожен раз, вживаючи остиглий рис, ми ризикуємо своїм здоров'ям. Чим небезпечний варений рис: медики зробили важливу заяву Щоб уберегти себе і не дати мікробам розмножуватися, після варіння рис потрібно скоріше ставити в холодильник. Зберігати готовий рис можна не більше 2-х днів.

Кому протипоказано їсти рис?

Рис протипоказано їсти при травмах слизової оболонки внутрішніх органів і при діабеті. Білий рис часто викликає алергію, тому хронічним алергікам варто спостерігати за своїм самопочуттям.

Популярні зараз

Зеленський пояснив, чому мобілізація стосуватиметься насамперед молодих чоловіків

Kia показала електричну версію кросовера Sportage із запасом ходу 720 км

Стрижка піксі-боб – один із найкращих варіантів для тонкого волосся: фото модної зачіски

Кейт Міддлтон показала рідкісне фото молодшого сина у день його народження

Не можна поєднувати рис з продуктами, в яких багато жиру, і з цитрусовими.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Рис наділений великою кількістю швидких вуглеводів, тому людям із зайвою вагою від цієї крупи краще відмовитися. При вродженій схильності до запорів будь-який рис потрібно їсти з обережністю і не дуже часто.

Раніше повідомлялося, як приготувати смачний рисовий пудинг з сиром всього за 15 хвилин.