Today.ua

Чи доведеться українцям платити майже 20% податку за надходження на карту: в ДПС дали роз'яснення

Останнім часом серед українців поширюється інформація про те, що нібито буде впроваджено податок 18% + 1,5% військового збору за всі надходження на банківську картку. В Державній податковій службі вирішили розставити всі крапки над "і" в цьому питанні.

Зокрема, в ДПС заявили, що всі чутки про новий податок є фейком.

"Ніяких нових податків не вводиться. Інформація про те, що вводиться новий податок, і тепер будуть обкладатися податком всі кошти, що надходять на приватні карти, не відповідає дійсності. Оподаткування буде здійснюватись виключно у випадках, передбачених чинним законодавством", - наголосили в податковій.

Також в ДПС надали роз'яснення з приводу зміни підходів до банківської таємниці. У податковій повідомили, що від банку можуть зажадати лише інформацію про наявність банківського рахунку у фізичної особи (якщо вона не є підприємцем). А для того, щоб отримати відомості про рух коштів на банківському рахунку, вже потрібна буде санкція суду.

"Якщо Державна податкова служба дізнається номер рахунку фізичної особи, то для розкриття більш детальної інформації по ньому (про рух коштів і т. д.) зобов'язана звернутися до суду", - зазначили в ДПС.

Нагадаємо, раніше в ЗМІ з'явилась інформація, що навіть якщо ви продали якусь свою річ онлайн, отримавши гроші на карту, за неї доведеться сплатити податок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ