Today.ua

Чеські журналісти вибачились за статтю про “єврея Зеленського“, але видаляти матеріал відмовились

Чеське онлайн-видання, яке опублікувало скандальну статтю "Єврей очолив українських фашистів" про новообраного президента України Володимира Зеленського, вибачилося за цю публікацію.

Так, на сторінці посольства України в Чехії було опубліковано лист головного редактора порталу Český rozhlas Plus Петра Шабата, в якому той пояснив свої погляди на те, що трапилося.

Шеф-редактор визнав, що заголовок гучної замітки Яна Фінгерланда дійсно був невдалим, тому його замінили на "Єврей очолив Україну".

У той же час, він стверджує, що не збирається прибирати гучний матеріал з сайту, оскільки вважає його зміст коректним. Незважаючи на це, Шабат приніс свої вибачення всім, кого попереднє формулювання зачепило.

Нагадаємо, раніше у Посольстві України в Чехії заявили, що вимагають від місцевих ЗМІ вибачень за публікацію статті Яна Фінгерленда, в якій він назвав Володимира Зеленського “єврейським клоуном”.

Як відомо, в матеріалі про Зеленського було сказано, що він стане президентом лише в тому випадку, якщо прем’єр-міністром України стане “ще один єврейський політик” Володимир Гройсман. Тоді, на думку автора статті, Україна стане єдиною країною, “де євреї займають найвищі посади”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ