Today.ua

Черговий викид на “Титані“ — ЗМІ

Окупаційна влада Криму допустила новий хімічний викид. Цього разу — хлорний. Причина інциденту — недолугість працівників заводу «Титан».

Про це повідомляє Преса України, посилаючись на слова координатора "Інформаційного опору" Дмитра Тимчука, залишені на його сторінці у Facebook.

За його словами, безглузді підлеглі окупаційної влади Криму використовували хлорне вапно для того, щоб засипати відстійники.

«За інформацією групи ІС від наших джерел в Армянську, які працюють на заводі« Титан », причиною погіршення екологічної обстановки могло стати звичайне головотяпство місцевих чиновників окупаційної адміністрації та «надзвичайників» РФ. А саме — окупаційна влада дала команду засипати «чим завгодно» кислотні відстійники, щоб виключити розліт токсичного пилу. Виконуючи команду, місцеві умільці, серед іншого, використовували для засипання хлорне вапно, яке вступило в реакцію з речовинами з відстійника. Це що призвело до виділення хлору », — пояснив він.

Тимчук також зазначив, що окупанти звинувачують Україну в погіршенні екологічної ситуації. Однак він нагадав, що в прилеглих районах Херсонської області немає об'єктів, які могли б вплинути на стан навколишнього середовища.

Нагадаємо, раніше в Криму стався викид в атмосферу сірчистого ангідриду. В результаті мешканці Армянську почали скаржитися на нудоту та інші симптоми отруєння і залишати свої домівки.

Крім того, металеві предмети почали покриватися іржею. Окупаційна влада півострова продовжує стверджувати, що загрози життю людей немає. Однак результати аналізів, проведених українськими фахівцями свідчать про зворотне.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ