Today.ua

Через 48 годин Україна закриє кордон для іноземців через спалах коронавірусу

Через 48 годин, з 15 березня, Україна закриє кордон для іноземних громадян у зв'язку зі спалахом коронавірусу в світі. Про це повідомив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данилов.

Під час брифінгу за проміжними підсумками засідання РНБО він заявив, що Україна закриє кордон для іноземців вже через 48 годин у зв'язку зі спалахом коронавірусу у світі. При цьому секретар РНБО зазначив, що засідання Ради нацбезпеки, яке почалось о 12.30, досі триває.

"Через 48 годин ми закриваємо кордон для іноземних громадян", - сказав Данилов.

При цьому секретар РНБО наголосив, що всі громадяни України, які наразі перебувають за кордоном, зможуть повернутись на Батьківщину. Наступне рішення щодо пропуску людей через кордон в РНБО будуть приймати через два тижні.

Нагадаємо, зі вчорашнього дня, 12 березня, по Україні введено карантин через загрозу поширення коронавірусу. Станом на сьогоднішній день в країні зафіксовано вже три випадки зараження.

В рамках карантину по всій країні мають бути закриті всі навчальні заклади, заборонено масові зібрання кількість понад 200 осіб, а також закриті авіасполучення з деякими країнами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ