Today.ua

Черешня на прилавках: медики розповіли про шкоду ранніх сортів

На початку червня починається сезон ранньої черешні, якою вже завалені прилавки ринків, що нещодавно відкрилися після карантину. Продавці накручують ціни на сезонну ягоду, тому дозволити її собі можуть не всі. Однак, не тільки через це з черешнею варто трохи почекати. Справа в тому, що медики застерігають від вживання черешні деяких людей. Давайте дізнаємося, кому влітку не варто переходити на черешневу дієту і об'їдатися улюбленою ягодою.

Безумовно, черешня дуже корисна. Речовина кумарин, яке міститься в черешні, незамінна для серцево-судинної системи. Для гіпертоніків ця ягода містить необхідний їм калій. Черешня нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту, вона необхідна для вироблення необхідної кількості колагену, сприяє процесу виведення шлаків з організму, допомагає позбутися від екземи і вугрів на шкірі.

Разом з тим, черешня протипоказана діабетикам. Як би вам не хотілося поласувати солодкою ягодою, кількість глюкози в ній може перевищувати дозволену вам норму. Також ягоду не можна їсти людям з виразкою шлунка або дванадцятипалої кишки, хворим на гастрит, підвищену кислотність шлунка, спайки кишечника або схильним до метеоризму. Бажання бути здоровим повинно переважати над спокусою з'їсти черешню, нехай і дуже смачну.

Медики не рекомендують вживати черешню відразу після їжі: повинно пройти як мінімум 30 хвилин. Інакше ви можете викликати напад діареї. Не варто вживати черешню і при порушенні прохідності кишечника, тим самим ви тільки погіршите перебіг хвороби.

Раніше повідомлялося про корисні властивості лимонного соку для нашого організму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ