Today.ua

Чехія розслідує участь своїх громадян в бойових діях на боці “ДНР“ і “ЛНР“

Чехія розслідує участь двадцятьох своїх громадян в бойових діях на Донбасі на боці РФ. Про це сказав посол України в Чехії Євген Перебийніс в інтерв'ю українському виданню.

"Ця тема дуже делікатна, і чеські правоохоронці не люблять багато розповідати, яким чином це відбувається. Зараз йде розслідування відносно майже 20 чеських громадян, які могли брати участь у військових діях на боці Росії на Донбасі", - повідомив він.

Наразі засуджено тільки одного чеха - учасника бойових дій на сході України з боку бойовиків. При цьому його засуджено до умовного терміну.

Перебийніс наголосив, що питання доведення провини є дуже непростим, оскільки більшість звинувачень грунтуються на відомостях з соціальних мереж або свідченнях окремих людей.

Крім того, посол зазначив, що в Чехії є дуже велика кількість агентів російських спецслужб.

"Російське посольство в Празі має ледь не найбільшу кількість співробітників в порівнянні з іншими дипустановами. Кажуть, що більше половини цих співробітників - представники спецслужб", - сказав Перебийніс.

На його думку, президент Чехії Мілош Земан - проросійський політик, але чеський уряд має однозначну проукраїнську позицію.

Нагадаємо, раніше у Києві затримали “ветерана бойових дій” з “ЛНР”, сина директора горілчаного заводу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ